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    Rez. von Jan Logemann, Georg-August-Universität Göttingen
    • Purinton, Malcolm F.: Globalization in a Glass. The Rise of Pilsner Beer through Technology, Taste and Empire, London 2023
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    Rez. von Kristoff Kerl, University of Copenhagen
    • Gray, Elizabeth Kelly: Habit Forming. Drug Addiction in America, 1776–1914, New York 2023
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    Rez. von Dominik Collet, Department of Archaeology, Conservation and History, University of Oslo
    • Newby, Andrew G.: Finland’s Great Famine, 1856–68, Cham 2023
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    Rez. von Mareen Heying, LWL - Institut für westfälische Regionalgeschichte, Münster
    • Toner, Deborah (Hrsg.): Alcohol in the Age of Industry, Empire, and War, London 2021
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    Rez. von Alexandra Oberländer, Max-Planck-Institut für Bildungsforschung, Berlin
    • Petri, Olga: Places of Tenderness and Heat. The Queer Milieu of Fin-de-Siècle St. Petersburg, Ithaca 2022
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    Rez. von Martin Dusinberre, Department of History, University of Zurich
    • Hellyer, Robert: Green with Milk & Sugar. When Japan Filled America’s Tea Cups, New York 2021
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    Rez. von Friedrich Asschenfeldt, Department of History, Princeton University
    • Goldstein, Darra: The Kingdom of Rye. A Brief History of Russian Food, Oakland 2022
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    Rez. von Julia Hauser, Fachbereich 05 Gesellschaftswissenschaften, Universität Kassel
    • Samanta, Samiparna: Meat, Mercy, Morality. Animals and Humanitarianism in Colonial Bengal, 1850–1920, Oxford 2021
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    Rez. von Ole Münch, Deutsches Historisches Institut London
    • Kelley, Victoria: Cheap Street. London's Street Markets and the Cultures of Informality, c.1850–1939, Manchester 2019
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    Rez. von Christine Haynes, University of North Carolina at Charlotte
    • Stammers, Tom: The Purchase of the Past. Collecting Culture in Post-Revolutionary Paris c. 1790–1890, Cambridge, UK 2020
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    Rez. von Daria Sambuk, Institut für Geschichte, Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg
    • Bittner, Stephen V.: Whites and Reds. A History of Wine in the Lands of Tsar and Commissar, Oxford 2021
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    Rez. von Michelle Mart, Division of Humanities, Arts and Social Sciences (Berks), Pennsylvania State University
    • Cobbold, Carolyn: A Rainbow Palate. How Chemical Dyes Changed the West's Relationship with Food, Chicago 2020
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    Rez. von Jonas Schädler, Historisches Seminar, Universität Zürich
    • Abram, Simone; Winthereik, Brit Ross; Yarrow, Thomas (Hrsg.): Electrifying Anthroplogy. Exploring Electrical Practices and Infrastructures, London 2019
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    Rez. von Martina Winkler, Historisches Seminar, Abteilung Osteuropäische Geschichte, Christian-Albrechts-Universität zu Kiel
    • Daniel Thomas Cook: The Moral Project of Childhood. Motherhood, Material Life, and Early Children's Consumer Culture, New York 2020
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    Rez. von Michelle Mart, History Faculty, Penn State Berks Faculty
    • Cohen, Benjamin R.: Pure Adulteration. Cheating on Nature in the Age of Manufactured Food, Chicago 2019
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    Rez. von Laura-Elena Keck, Institut für Kulturwissenschaften, Universität Leipzig
    • Specht, Joshua: Red Meat Republic. A Hoof-To-Table History of How Beef Changed America, Princeton 2019
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    Rez. von Jonas Schädler, Universität Zürich
    • Plotnick, Rachel: Power Button. A History of Pleasure, Panic, and the Politics of Pushing, Cambridge 2018
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    Rez. von Alice Weinreb, Department of History, Loyola University Chicago
    • Aselmeyer, Norman; Settele, Veronika (Hrsg.): Geschichte des Nicht-Essens. Verzicht, Vermeidung und Verweigerung in der Moderne, Berlin 2018
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    Rez. von Laura-Elena Keck, Institut für Kulturwissenschaften, Universität Leipzig
    • Treitel, Corinna: Eating Nature in Modern Germany. Food, Agriculture and Environment, c.1870 to 2000, Cambridge 2017
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    Rez. von Niklaus Ingold, Zürich
    • Barnaby, Alice: Light Touches. Cultural Practices of Illumination, 1780-1900, London 2017
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