Sortieren nach:
  • -
    Rez. von Immo Rebitschek, Historisches Institut, Friedrich-Schiller-Universität Jena
    • Wengle, Susanne: Black Earth, White Bread. A Technopolitical History of Russian Agriculture and Food, Madison 2022
  • -
    Rez. von Alexandra Oberländer, Max-Planck-Institut für Bildungsforschung, Berlin
    • Hale-Dorrell, Aaron: Corn Crusade. Khrushchev's Farming Revolution in the Post-Stalin Soviet Union, New York 2019
  • -
    Rez. von Marc Elie, Centre d’études des mondes russe, caucasien et centre-européen, Paris
    • Olšáková, Doubravka (Hrsg.): In the Name of the Great Work. Stalin's Plan for the Transformation of Nature and its Impact in Eastern Europe, New York 2016
  • -
    Rez. von Marc Elie, Centre d ’étude des mondes russe, caucasien et centre-européen Paris
    • Josephson, Paul; Dronin, Nicolai; Mnatsakanian, Ruben; Cherp, Aleh; Efremenko, Dmitry; Larin, Vladislav: An Environmental History of Russia. , New York 2013
  • -
    Rez. von Katja Bruisch, Deutsches Historisches Institut Moskau
    • Smith, Jenny Leigh: Works in Progress. Plans and realities on soviet farms 1930–1963, New Haven 2014
  • -
    Rez. von Jan Arend, Lehrstuhl für Geschichte Ost- und Südosteuropas, Ludwig-Maximilians-Universität München
    • Moon, David: The Plough that Broke the Steppes. Agriculture and Environment on Russia's Grasslands, 1700–1914, Oxford 2013
    • Costlow, Jane: Heart-Pine Russia. Walking and Writing the Nineteenth-Century Forest, Ithaca, United States 2012
  • -
    Rez. von Julia Herzberg, Rachel Carson Center, Ludwig-Maximilians-Universität München
    • MacKay, John (Hrsg.): Four Russian Serf Narratives. , Madison 2009